Kevään poikkeusaukioloajat:

Vappuaatto ti 30.4. avoinna 8:00 – 16:00
Vappupäivä ke 1.5. SULJETTU
Helatorstai 9.4. SULJETTU

Romuautot

Olemme Suomen Autokierrätyksen virallinen vastaanottopaikka.

 

Vastaanotamme romuautoja toimipaikassamme Hyvinkäällä ja noudamme romuautoja lähialueelta veloituksetta.

Meille kierrätetystä ajoneuvosta saat romutustodistuksen. Romutustodistus katkaisee ajoneuvonomistajan vastuut kuten verot ja vakuutusmaksut romutuspäivästä.

Miten toimitan autoni romutukseen?

Vastaanotamme romuautoja toimipaikassamme Hyvinkäällä. Voitte asioida toimipaikassamme ja tuoda romuauton meille itse tai vaihtoehtoisesti noudamme myös veloituksetta romuautoja lähialueelta.

Jos omistat romutettavan ajoneuvon, helpoiten romutus onnistuu täyttämällä sähköinen lomake ja tunnistautumalla verkkopankkitunnuksilla. Näin ajoneuvon luovuttaminen ei vaadi läsnäoloanne.

Vain auton omistajalla on oikeus luovuttaa auto romutettavaksi. Mikäli joku muu kuin auton omistaja tuo auton romutettavaksi, täytyy hänellä olla valtakirja auton omistajalta. Tällöin ajoneuvoa luovuttaessa luovuttajan tulee olla paikalla, sillä tunnistautuminen tapahtuu henkilöllisyystodistuksella. Myös romutettavan auton rekisteriote tai rekisteröintitodistus on hyvä olla mukana.

Mikä on noutoalueenne?

Noudamme romuautoja veloituksetta noin 30 kilometrin säteellä toimipaikastamme. Jos et ole varma sijaitseeko romuautosi noutoalueellamme, voit olla yhteydessä toimistoomme.

Miten valmistaudun ajoneuvon noutoon?

Nouto hoituu helpoiten, kun olet antanut kaikki kysytyt tiedot ja tarkistanut, että ne ovat oikein.

Noudamme romuautot pääsääntöisesti koura-autolla, joten romuauton nouto onnistuu vaikka auto ei olisi enää liikuteltavissa. Varmistattehan, että noudettavan ajoneuvon ympärillä on tilaa, jotta koura-automme pääsee noudettavan ajoneuvon välittömään läheisyyteen. Jos auto sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn tien varressa, parkkihallissa, katoksessa tai muuten hankalassa paikassa olkaa yhteydessä toimistoomme varmistaaksemme, että auto on noudettavissa.

Romuliike Suotula voi yksipuolisesti ja korvauksetta peruuttaa tilauksen, mikäli noutotiedot on annettu väärin eikä autoa saada vaivattomasti noutoauton kyytiin.

Milloin auto noudetaan?

Kun olemme vastaanottaneet tilauksen sähköisellä lomakkeella, tarkistamme tiedot ja otamme teihin yhteyttä sopiaksemme ajoneuvon noudosta.

Mikäli luovutatte ajoneuvon toisen henkilön puolesta, tulee teidän olla paikanpäällä noutohetkellä, sillä tunnistautuminen tapahtuu henkilöllisyystodistuksella. Kuljettajamme on teihin yhteydessä noutopäivänä. Varmistattehan, että teillä on siis henkilöllisyystodistus ja valtakirja ajoneuvon omistajalta mukana.

Romuautot noudetaan pääsääntöisesti arkipäivinä klo 8-16 välillä, viikon kuluessa tilauksesta, riippuen etäisyydestä.

Miten toimin, kun autoni on toimitettu romutukseen?

Kun romuauto on noudettu, ei teidän tarvitse tehdä enää mitään. Ajoneuvo poistetaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin rekisteristä ja saatte virallisen romutustodistuksen sähköpostilla. Romutustodistus päättää omistajan vastuut kuten verot ja vakuutusmaksut romutuspäivästä. Ajoneuvo kierrätetään hyötykäyttöön ympäristömääräyksiä noudattaen.

Jos ajoneuvo ei ole Suomen kilvissä

Myös ulkomaalaisen ajoneuvon romutus onnistuu, mutta tällöin tulee teidän asioida toimistollamme mukanasi henkilöllisyystodistus sekä ulkomaalaisen auton rekisteriote. Kun saatte meiltä romutustodistuksen, toimittakaa se ja ajoneuvon kilvet kyseisen maan ajoneuvorekisteriviranomaiselle. Teidän tulee pyytää ajoneuvon lopullista poistoa kyseisen maan rekisteristä itse.

Jos omistat romutukseen luovutettavan ajoneuvon, siirry alla olevasta linkistä täyttämään sähköinen lomake. Lomakkeen täyttäminen vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla.

Romuliike Suotulalla on oikeus peruuttaa tilaus, mikäli omistajan tai ajoneuvon tiedot ovat virheellisiä, tai jos ajoneuvon sijainti ei ole noutoalueellamme.

Jos teet romutustilauksen toisen henkilön puolesta tarvitset valtakirjan auton omistajalta. Tällöin tunnistautuminen tapahtuu henkilöllisyystodistuksella ajoneuvoa luovuttaessa. Voit asioida toimistollamme tai soittaa p. 019 467763.